Kaip tyčia su rugsėjo pirmąja baigiasi ir vasara, o atšalus orams, norisi pilvelius sušildančio maisto. O bet tačiau, būna dienų, kai sukimasis virtuvėje nedžiugina, o vaikai vos įėję pro namų duris jau pristoja su klausimais “Mama, ką valgysim?” arba “Mama noriu ilgų makaronų, išvirsi?”
Tagliatelle makaronų lizdeliai įdaryti kiaulienos faršu
Ingredients
- tagliatelle makaronai reikia tiek, kiek telpa į keptuvę
- 500 g kiaulienos faršas
- 200 g konservuoti smulkinti pomidorai
- 2 saujos špinatų lapai
- 3 skiltelės česnakas
- alyvuogių aliejus
- druska
- pipirai
- kietasis sūris
Instructions
- Į keptuvę gražiai sudėti makaronų lizdelius. Dėti tiek kiek telpa, priklausomai nuo keptuvės. Į 28 cm keptuvę telpa 10 vnt lizdelių.
- Į faršą dėti druskos ir pipirų pagal skonį ir išminkyti. Padalinti faršą lygiomis dalimis į tiek vienetų, kiek lizdelių tilpo keptuvėje.
- Iš faršo suformuoti rutuliukus ir gražiai sudeti po rutuliuką į lizdelį. Nieko tokio, jei rutuliukas didesnis nei lizdelio viduriukas, troškinantis makaronams viskas sustos į savo vietas.
- Špinatus gražiai paskleisti ant viršaus.
- Į atskirą dubenį supilti konservuotus pomidorus, sudėti česnakus ir šiek tiek druskos bei pipirų. Trintuvo pagalba viską sutrinti iki vientisos masės. Įpilti 500 ml vandens ir porą šaukštų aliejaus. Išmaišyti.
- Paruoštą padažą pilti ant makaronų. Keptuvę uždengti dangčiu.
- Virti ant aukštos kaitros kol užvirs, tada kaitrą sumažint ir palikti troškintis apie 25 minutes.
- Pateikti su tarkuotu sūriu.