Kaip tyčia su rugsėjo pirmąja baigiasi ir vasara, o atšalus orams, norisi pilvelius sušildančio maisto. O bet tačiau, būna dienų, kai sukimasis virtuvėje nedžiugina, o vaikai vos įėję pro namų duris jau pristoja su klausimais “Mama, ką valgysim?” arba “Mama noriu ilgų makaronų, išvirsi?”

Tagliatelle makaronų lizdeliai įdaryti kiaulienos faršu

Print Recipe
Course Makaronai
Cuisine Rudens receptai
Keyword greiti makaronai, makaronai, makaronai su faršu, makaronai tagliatelle, makaronų lizdeliai
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • tagliatelle makaronai reikia tiek, kiek telpa į keptuvę
  • 500 g kiaulienos faršas
  • 200 g konservuoti smulkinti pomidorai
  • 2 saujos špinatų lapai
  • 3 skiltelės česnakas
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipirai
  • kietasis sūris

Instructions

  • Į keptuvę gražiai sudėti makaronų lizdelius. Dėti tiek kiek telpa, priklausomai nuo keptuvės. Į 28 cm keptuvę telpa 10 vnt lizdelių.
  • Į faršą dėti druskos ir pipirų pagal skonį ir išminkyti. Padalinti faršą lygiomis dalimis į tiek vienetų, kiek lizdelių tilpo keptuvėje.
  • Iš faršo suformuoti rutuliukus ir gražiai sudeti po rutuliuką į lizdelį. Nieko tokio, jei rutuliukas didesnis nei lizdelio viduriukas, troškinantis makaronams viskas sustos į savo vietas.
  • Špinatus gražiai paskleisti ant viršaus.
  • Į atskirą dubenį supilti konservuotus pomidorus, sudėti česnakus ir šiek tiek druskos bei pipirų. Trintuvo pagalba viską sutrinti iki vientisos masės. Įpilti 500 ml vandens ir porą šaukštų aliejaus. Išmaišyti.
  • Paruoštą padažą pilti ant makaronų. Keptuvę uždengti dangčiu.
  • Virti ant aukštos kaitros kol užvirs, tada kaitrą sumažint ir palikti troškintis apie 25 minutes.
  • Pateikti su tarkuotu sūriu.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating