Į keptuvę gražiai sudėti makaronų lizdelius. Dėti tiek kiek telpa, priklausomai nuo keptuvės. Į 28 cm keptuvę telpa 10 vnt lizdelių.
Į faršą dėti druskos ir pipirų pagal skonį ir išminkyti. Padalinti faršą lygiomis dalimis į tiek vienetų, kiek lizdelių tilpo keptuvėje.
Iš faršo suformuoti rutuliukus ir gražiai sudeti po rutuliuką į lizdelį. Nieko tokio, jei rutuliukas didesnis nei lizdelio viduriukas, troškinantis makaronams viskas sustos į savo vietas.
Špinatus gražiai paskleisti ant viršaus.
Į atskirą dubenį supilti konservuotus pomidorus, sudėti česnakus ir šiek tiek druskos bei pipirų. Trintuvo pagalba viską sutrinti iki vientisos masės. Įpilti 500 ml vandens ir porą šaukštų aliejaus. Išmaišyti.
Paruoštą padažą pilti ant makaronų. Keptuvę uždengti dangčiu.
Virti ant aukštos kaitros kol užvirs, tada kaitrą sumažint ir palikti troškintis apie 25 minutes.
Pateikti su tarkuotu sūriu.