Go Back

Tagliatelle makaronų lizdeliai įdaryti kiaulienos faršu

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Makaronai
Cuisine Rudens receptai

Ingredients
  

  • tagliatelle makaronai reikia tiek, kiek telpa į keptuvę
  • 500 g kiaulienos faršas
  • 200 g konservuoti smulkinti pomidorai
  • 2 saujos špinatų lapai
  • 3 skiltelės česnakas
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipirai
  • kietasis sūris

Instructions
 

  • Į keptuvę gražiai sudėti makaronų lizdelius. Dėti tiek kiek telpa, priklausomai nuo keptuvės. Į 28 cm keptuvę telpa 10 vnt lizdelių.
  • Į faršą dėti druskos ir pipirų pagal skonį ir išminkyti. Padalinti faršą lygiomis dalimis į tiek vienetų, kiek lizdelių tilpo keptuvėje.
  • Iš faršo suformuoti rutuliukus ir gražiai sudeti po rutuliuką į lizdelį. Nieko tokio, jei rutuliukas didesnis nei lizdelio viduriukas, troškinantis makaronams viskas sustos į savo vietas.
  • Špinatus gražiai paskleisti ant viršaus.
  • Į atskirą dubenį supilti konservuotus pomidorus, sudėti česnakus ir šiek tiek druskos bei pipirų. Trintuvo pagalba viską sutrinti iki vientisos masės. Įpilti 500 ml vandens ir porą šaukštų aliejaus. Išmaišyti.
  • Paruoštą padažą pilti ant makaronų. Keptuvę uždengti dangčiu.
  • Virti ant aukštos kaitros kol užvirs, tada kaitrą sumažint ir palikti troškintis apie 25 minutes.
  • Pateikti su tarkuotu sūriu.
Keyword greiti makaronai, makaronai, makaronai su faršu, makaronai tagliatelle, makaronų lizdeliai