pinit

Natūrali duonos gira, gaminama be jokių “paruoštukų” ar užpilamų giros miltelių. Geriems dalykams reikia laiko, o natūraliai girai reikia subręsti.

Kadangi girą ruošiame kūčioms, o kūčiavojančių pas mus visada daug, receptas skirtas pagaminti 10 litrų giros.

Naminė duonos gira

Paruošimo laikas 10 mins Papildomas laikas 40 hrs Bendras laikas 40 hrs 10 mins Sudėtingumas: Beginner Porcijos: 10

Ingredients

Instructions

  1. Duoną supjautyti mažesniais gabaliukais (2x2cm). Tada ją sudėti į skardą ir paskrudinti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Kuo labiau bus paskrudusi duona, tuo stipresnis bus giros skonis.
  2. Apskrudusią duoną sudėti į didelį indą ir užpilti iki 70 laipsnių įkaitintu vandeniu. Pamaišyti ir palikti 4-5 valandoms, kol vanduo atvės iki 30 laipsnių. Galima karts nuo karto pamaišyti.
  3. Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Palikti, kol jos suputos.
  4. Perkošti vandenį, nukošiant visą duoną. Duonos likučius išmesti. Į vandenį sudėti cukrų ir mieles, gerai išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Tada sudėti razinas ir palikti kambario temperatūroje 12 valandų.
  5. Praėjus 12 valandų supilstyti į butelius, sandariai uždaryti ir padėti į šaldytuvą bręsti. Po 24 valandų girą jau galima ragauti.
Keywords: gira; naminė gira; duonos gira; gira receptas; naminės giros receptas
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *