Natūrali duonos gira, gaminama be jokių “paruoštukų” ar užpilamų giros miltelių. Geriems dalykams reikia laiko, o natūraliai girai reikia subręsti.
Kadangi girą ruošiame kūčioms, o kūčiavojančių pas mus visada daug, receptas skirtas pagaminti 10 litrų giros.
Naminė duonos gira
Ingredients
Instructions
-
Duoną supjautyti mažesniais gabaliukais (2x2cm). Tada ją sudėti į skardą ir paskrudinti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Kuo labiau bus paskrudusi duona, tuo stipresnis bus giros skonis.
-
Apskrudusią duoną sudėti į didelį indą ir užpilti iki 70 laipsnių įkaitintu vandeniu. Pamaišyti ir palikti 4-5 valandoms, kol vanduo atvės iki 30 laipsnių. Galima karts nuo karto pamaišyti.
-
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Palikti, kol jos suputos.
-
Perkošti vandenį, nukošiant visą duoną. Duonos likučius išmesti. Į vandenį sudėti cukrų ir mieles, gerai išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Tada sudėti razinas ir palikti kambario temperatūroje 12 valandų.
-
Praėjus 12 valandų supilstyti į butelius, sandariai uždaryti ir padėti į šaldytuvą bręsti. Po 24 valandų girą jau galima ragauti.