Lengvai paruošiamas šventinis tortukas, kuris tikrai papuoš šventinį stalą ir nustebins savo maloniu skoniu.
pinit

Iškritus pirmajam sniegui mintys pačios pradeda suktis apie didžiąsias metų šventes! Nusimato ne vienas vakarėlis, šventinis susitikimas ar gimtadienis. O pagalvojus apie Kalėdų ar Naujųjų metų stalus nukrautus įvairiausiomis vaišiomis, net galva sukasi…

O šis receptas pas mus atsirado visiškai netikėtai. Vyras tiesiog nupirko spanguolių. Vaikai paragavo, nu gi fui, rūgštu, neskanu… bet nebūčiau aš jei neieškočiau išeities iš situacijos. Maisto lauk nemėtom – improvizuojame. Ir ši puiki improvizacija garantuotai šiemet papuoš mūsų Kalėdinį stalą.

Tartaletė su spanguolėmis ir baltuoju šokoladu

Paruošimo laikas 30 mins Kepimo laikas 10 mins Papildomas laikas 12 hrs Bendras laikas 12 hrs 40 mins Sudėtingumas: Beginner Cooking Temp: 180  °C Porcijos: 12 Sezonas: Winter

Ingredientai

Pagrindas

Spanguolių sluoksnis

Baltojo šokolado sluoksnis

Papuošimas

Gamybos eiga

  1. Pagrindo paruošimas

    Į virtuvinį kombainą sudėti sausainius, cukrų ir sviestą, nustatyti kad viską sutrintų į trupinius. Turi gautis gan drėgna trupinių masė. 

    Į kepimo indo dugną įkloti kepimo popierių ir sudėti trupinių masę. Mentelės pagalba suformuoti pyrago padą, kad tolygiai padengtų visą skardą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepus ištraukti iš orkaitės ir palikti skardoje, kad atvėstų.

  2. Spanguolių įdaro paruošimas

    Į prikaistuvį sudėti spanguoles, cukrų, kukurūzų miltus ir įpilti vandens. Šildyti ant vidutinės kaitros. Kai masė pradeda tirštėti, su virtuviniu trintuvu viską pertrinti, kad gautųsi vientisa raudona masė.

    Prikaistuvyje esantį pertrintą spanguolių įdarą dar penkias minutes pavirinti ant silpnos ugnies nuolat maišant. 

    Įdarą palikti dešimčiai minučių atvėsti.

  3. Baltojo šokolado įdaras

    Į atskirą prikaistuvį sudėti grietinėlę ir sviestą, šildyti ant silpnos kaitros nuolat pamaišant ko sviestas pilnai ištirps ir prikaistuvio turinys palengva pradės burbuliuoti. 

    Nuimti prikaistuvį nuo kaitros, supilti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišyti ko šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. 

    Palikti keletui minučių atvėsti.

  4. Tartaletės paruošimas

    Ant atvėsusio sausainių pado užpilti spanguolių įdarą, mentelės pagalba paskirstyti įdarą tolygiai.

    Ant spanguolių sluoksnio atsargiai supilti baltojo šokolado masę, jei reikia taip pat palyginti mentele.

    Susloksniuotą tartaletę palikti šaldytuve sustingti, geriausia pernakt.

  5. Papuošimas

    Pyragui sustingus atsargiai išimti iš kepimo formos ir papuošti spanguolėmis ir rozmarino šakelėmis. 

    Galima puošti ir konditeriniais pabarstukais, šokolado drožlėmis ar kuo tik sugalvojate :)
Keywords: tartaletė, tortas, pyragas, spanguolės, tartaletė su spanguolėmis; pyragas su spanguolėmis, spanguolių tortas; Kalėdinis tortas
Recipe Card powered by WP Delicious