Kiek kartų kepiau picą, tiek kartų pasitvirtino taisyklė, kad 50 procentų sėkmės iškepti picą priklauso nuo jos pado. O ir receptų išbandžiusi tikrai ne vieną. Šis – pats greičiausias ir paprasčiausias.
Be abejonės – pati skaniausia pica kepta krosnyje, kadangi tokios neturiu – tiks ir kamado kepsninė. Picos padą geriausia ruošti iš anksto – likus 24 valandom iki picos kepimo, bet kartais pica tampa mūsų vakariene neplanuotai ir tiek daug laiko picos padui skirti neišeina. Visgi bent trys valandos yra būtinos.
Greitas picos pado receptas
Ingredients
- 500 g miltai būtinai 00 tipo
- 250 ml šiltas vanduo
- 7 g sausos mielės
- 0,5 a.š. druska
- 1 v.š. cukrus
Instructions
- Visus ingredientus sumaišyti tarpusavyje ir labai gerai išminkyti. Šį darbą dažniausiai geriau atlieka virtuvinis kombainas ar duonkepė, bet galima ir rankomis. Turi gautis vientisa tešla.
- Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai, kad pakiltų. Rekomenduoju palikti 1 – 1,5 valandos.
- Kai tešla pakyla ją dar kartą perminkyti, išporcijuoti po 150-160 gramų ir uždengus rankšluosčiu palikti dar kartą pakilti, taip pat apie 1 – 1,5 val .