Daug skonių viename kąsnelyje.

Madlenos su pistacijomis ir baltuoju šokoladu

Prep Time20 minutes
Cook Time12 minutes
Papildomas laikas1 hour 30 minutes
Total Time2 hours 2 minutes
Course: Desertas
Cuisine: Visi metų laikai
Keyword: madlenos, madlenos receptas, madlenos su pistacijomis

Ingredients

  • 100 g sviestas kepiniams
  • 2 vnt kiaušiniai kambario temperatūros
  • 90 g cukraus pudra
  • 85 g kvietiniai miltai ekstra
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  • 60 g kepintos sūdytos pistacijos lukštentos
  • 125 g baltasis šokoladas

Instructions

  • Pistacijas išlukštenti, jų 25 gramus sumalti, turi gautis miltų konsistencija.
  • Dubenyje sumaišyti kiaušinius ir cukraus pudrą, maišyti kol cukrus pilnai ištirpsta.
  • Atskirame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su kepimo milteliais. Sudėti maltas pistacijas. Išmaišyti.
  • Į kiaušinių masę maišant supilti miltų mišinį, maišyti kol masė tampa vientisa.
  • Sviestą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Sviestas turi išsilydyti, bet neturi būti karštas.
  • Supilti sviestą į tešlą, gerai išmaišyti. Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve vienai valandai (arba per naktį, jei yra tokia galimybė).
  • Išimti tešlą iš šaldytuvo, mentelės pagalba išmaišyti, kad dingtų susidarę oro burbuliukai.
  • Pilti tešlą į madlenų kepimo formą, užpildyti 80 proc formelės tešla.
  • Likusias pistacijas sukapoti, arba sutrinti. Jomis apibarstyti madlenas.
  • Kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Svarbu neperkepti.
  • Iškepus ištraukti iš orkaitės ir palikti kelioms minutėms atvėsti, kad gražiai išsiimtų iš kepimo formelės.
  • Per tą laiką galima išsilydyti šokoladą. Šokoladą sulaužyti mažesniais gabaliukais, sudėti į konditerinį maišelį. Maišelį įdėti į dubenėlį su karštu vandeniu ir palaukti kol šokoladas išsilydys.
  • Ištraukti madlenas iš formelių, formeles išplauti ir nusausinti.
  • Į formeles konditerinio maišelio pagalba paskirstyti šokoladą. Ant jo sudėti madlenas.
  • Formeles įdėti į šaldymo kamerą ar šaldytuvą, kad šokoladas gerai sustingtų ir būtų galima lengvai ištraukti pyragėlius.