Daug skonių viename kąsnelyje.
Madlenos su pistacijomis ir baltuoju šokoladu
Ingredients
- 100 g sviestas kepiniams
- 2 vnt kiaušiniai kambario temperatūros
- 90 g cukraus pudra
- 85 g kvietiniai miltai ekstra
- 1 a.š. kepimo milteliai
- 60 g kepintos sūdytos pistacijos lukštentos
- 125 g baltasis šokoladas
Instructions
- Pistacijas išlukštenti, jų 25 gramus sumalti, turi gautis miltų konsistencija.
- Dubenyje sumaišyti kiaušinius ir cukraus pudrą, maišyti kol cukrus pilnai ištirpsta.
- Atskirame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su kepimo milteliais. Sudėti maltas pistacijas. Išmaišyti.
- Į kiaušinių masę maišant supilti miltų mišinį, maišyti kol masė tampa vientisa.
- Sviestą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Sviestas turi išsilydyti, bet neturi būti karštas.
- Supilti sviestą į tešlą, gerai išmaišyti. Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve vienai valandai (arba per naktį, jei yra tokia galimybė).
- Išimti tešlą iš šaldytuvo, mentelės pagalba išmaišyti, kad dingtų susidarę oro burbuliukai.
- Pilti tešlą į madlenų kepimo formą, užpildyti 80 proc formelės tešla.
- Likusias pistacijas sukapoti, arba sutrinti. Jomis apibarstyti madlenas.
- Kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Svarbu neperkepti.
- Iškepus ištraukti iš orkaitės ir palikti kelioms minutėms atvėsti, kad gražiai išsiimtų iš kepimo formelės.
- Per tą laiką galima išsilydyti šokoladą. Šokoladą sulaužyti mažesniais gabaliukais, sudėti į konditerinį maišelį. Maišelį įdėti į dubenėlį su karštu vandeniu ir palaukti kol šokoladas išsilydys.
- Ištraukti madlenas iš formelių, formeles išplauti ir nusausinti.
- Į formeles konditerinio maišelio pagalba paskirstyti šokoladą. Ant jo sudėti madlenas.
- Formeles įdėti į šaldymo kamerą ar šaldytuvą, kad šokoladas gerai sustingtų ir būtų galima lengvai ištraukti pyragėlius.