Pistacijas išlukštenti, jų 25 gramus sumalti, turi gautis miltų konsistencija.
Dubenyje sumaišyti kiaušinius ir cukraus pudrą, maišyti kol cukrus pilnai ištirpsta.
Atskirame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su kepimo milteliais. Sudėti maltas pistacijas. Išmaišyti.
Į kiaušinių masę maišant supilti miltų mišinį, maišyti kol masė tampa vientisa.
Sviestą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Sviestas turi išsilydyti, bet neturi būti karštas.
Supilti sviestą į tešlą, gerai išmaišyti. Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve vienai valandai (arba per naktį, jei yra tokia galimybė).
Išimti tešlą iš šaldytuvo, mentelės pagalba išmaišyti, kad dingtų susidarę oro burbuliukai.
Pilti tešlą į madlenų kepimo formą, užpildyti 80 proc formelės tešla.
Likusias pistacijas sukapoti, arba sutrinti. Jomis apibarstyti madlenas.
Kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Svarbu neperkepti.
Iškepus ištraukti iš orkaitės ir palikti kelioms minutėms atvėsti, kad gražiai išsiimtų iš kepimo formelės.
Per tą laiką galima išsilydyti šokoladą. Šokoladą sulaužyti mažesniais gabaliukais, sudėti į konditerinį maišelį. Maišelį įdėti į dubenėlį su karštu vandeniu ir palaukti kol šokoladas išsilydys.
Ištraukti madlenas iš formelių, formeles išplauti ir nusausinti.
Į formeles konditerinio maišelio pagalba paskirstyti šokoladą. Ant jo sudėti madlenas.
Formeles įdėti į šaldymo kamerą ar šaldytuvą, kad šokoladas gerai sustingtų ir būtų galima lengvai ištraukti pyragėlius.