Seniai gundžiausi kepti šiuos pyragaičius, bet vis atrodė, kad su jom per daug vargo, o ir šeimai neaišku ar patiks. Tačiau pirmas bandymas visus mitus paneigė – gamyba itin paprasta, o šeima iš karto šį desertą įrašė į topus.
Šokoladinės madlenos su pienišku šokoladu
Ingredients
- 100 g sviestas kepiniams
- 2 vnt kiaušiniai kambario temperatūros
- 100 g cukraus pudra
- 2 a.š. natūralus medus
- 90 g kvietiniai miltai ekstra
- 30 g nesaldinta kakava
- 4 g kepimo milteliai
- žiupsnelis druska
- 120 g pieniškas šokoladas
Instructions
- Dubenyje sumaišyti kiaušinius, cukraus pudrą ir medų. Maišyti kol cukraus pudra visiškai ištirps ir gausis vientisa masė.
- Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
- Sumaišyti sausus ingredientus su kiaušinio plakiniu. Tada supilti lydytą sviestą, sviestas jokiu būdu neturi būti karštas. Viską gerai išmaišyti.
- Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti bent valandai šaldytuve.
- Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Į madlenos formeles sudėti tešlą. Formelės neturi būti pilnai užpildytos. Užtenka užpildyti apie 80 proc formelės.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 10 -12 minučių.
- Kol madlenos kepa galima išsitirpinti šokoladą. Geriausia tai daryti sudėjus laužytą šokolado plytelę į konditerinį maišelį. Maišelį su šokoladu laikyti karštame vandenyje kol šokoladas taps skystas.
- Iškepusias madlenas išimti iš kepimo formos, formą išplauti.
- Į madlenų kepimo formą pilti šokoladą ir ant jo iš karto "pasodinti" madleną, šiek tiek supstelti, kad šokoladas pasiskirstytų.
- Kepimo formą su madlenomis palaikyti šaldytuve apie pusvalandį, kol šokoladas pilnai sustings ir madlenos lengvai išsiims iš formelių.