Seniai gundžiausi kepti šiuos pyragaičius, bet vis atrodė, kad su jom per daug vargo, o ir šeimai neaišku ar patiks. Tačiau pirmas bandymas visus mitus paneigė – gamyba itin paprasta, o šeima iš karto šį desertą įrašė į topus.

Šokoladinės madlenos su pienišku šokoladu

Prep Time10 minutes
Cook Time12 minutes
Papildomas laikas1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 52 minutes
Course: Desertas
Cuisine: Visi metų laikai
Keyword: madlenos, madlenos receptas, šokoladinės madlenos

Ingredients

  • 100 g sviestas kepiniams
  • 2 vnt kiaušiniai kambario temperatūros
  • 100 g cukraus pudra
  • 2 a.š. natūralus medus
  • 90 g kvietiniai miltai ekstra
  • 30 g nesaldinta kakava
  • 4 g kepimo milteliai
  • žiupsnelis druska
  • 120 g pieniškas šokoladas

Instructions

  • Dubenyje sumaišyti kiaušinius, cukraus pudrą ir medų. Maišyti kol cukraus pudra visiškai ištirps ir gausis vientisa masė.
  • Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
  • Sumaišyti sausus ingredientus su kiaušinio plakiniu. Tada supilti lydytą sviestą, sviestas jokiu būdu neturi būti karštas. Viską gerai išmaišyti.
  • Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti bent valandai šaldytuve.
  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Į madlenos formeles sudėti tešlą. Formelės neturi būti pilnai užpildytos. Užtenka užpildyti apie 80 proc formelės.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje 10 -12 minučių.
  • Kol madlenos kepa galima išsitirpinti šokoladą. Geriausia tai daryti sudėjus laužytą šokolado plytelę į konditerinį maišelį. Maišelį su šokoladu laikyti karštame vandenyje kol šokoladas taps skystas.
  • Iškepusias madlenas išimti iš kepimo formos, formą išplauti.
  • Į madlenų kepimo formą pilti šokoladą ir ant jo iš karto "pasodinti" madleną, šiek tiek supstelti, kad šokoladas pasiskirstytų.
  • Kepimo formą su madlenomis palaikyti šaldytuve apie pusvalandį, kol šokoladas pilnai sustings ir madlenos lengvai išsiims iš formelių.

Leave A Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating